lørdag 31. januar 2015

NM 2015 Røros

I år var årets norgesmesterskap lagt til Røros. De 3 siste årene har værprognosene vist at NM ikke kunne blitt arrangert på grunn av kulde, men i år var værgudene med arrangørene og det ble arrangert et prikkfritt mesterskap. Jeg hadde fått beskjed før mesterskapet at jeg var med i troppen som skulle til Almaty i Kasakhstan på U23VM. Beskjeden var at jeg sikkert skulle få gå sprinten, og hvis jeg viste god form under NM kunne jeg få gå flere distanser.

NM 2015
Under NM gikk jeg 10km skøyting torsdag og sprint klassisk fredag før jeg tok flyet fra Røros på kvelden fredag ned til Gardermoen hvor jeg skulle reise videre til Kasakhstan lørdag morgen. I forkant av NM hadde jeg begynt å snu døgnet i forhold til Kasakhstans tid, som ligger 5 timer forran. Jeg sto opp en halvtime tidligere hver dag og sto tilslutt opp halv 6. Det var veldig spesielt å varme opp til intervall med hodelykt før 7 og være ferdig med en intervalløkt før kl 8 på morgenen. Jeg bestemte meg for å holde meg på å stå opp klokken 6 under NM. Dette fordi jeg delte rom med andre og for at det ikke skulle bli for lenge å vente på å gå renn som ikke startet før 10-11. Jeg sto opp og gikk noen fine morgenturer rundt i Røros sentrum, så jeg fikk tiden til å gå når alle andre sov.

Jeg hadde veldig lyst til å gå et like bra skøyterenn som det jeg gjorde på KM forrige helg når jeg sto på startstreken torsdag og var egentlig skikkelig nærvøs. Jeg startet nest sist, så alle kanonene hadde startet før meg. Jeg bestemte meg for å gå mitt løp og i min boble uten å bry meg så mye om sekunderingene jeg fikk underveis. Dette klarte jeg og rundt på første runden tok jeg igjen mange løpere som var på sin andre runde. Kroppen virket pigg og det fløyt bra i de bratte bakkene. Ut på andre runden når jeg ble gående alene fikk jeg det litt, men syntes jeg kjempet bra og hadde en veldig bra avsluttning på løpet der jeg gikk ordenltig i kjelleren. Jeg ble tilslutt nummer 13, 1.55 bak suverene Johaug. Er fornøyd med plasseringen og differansen opp. Det var kun 30 sek opp til topp 8! Dette ga selvtilitt og sjansen for å få gå denne distansen i VM ble kraftig forsterket!

Bilde underveis på dagens 10km
Var veldig sliten i mål etter å ha gått ordenrlig i kjellern på slutten
Resultatlisten fra 11-20 på dagens 10km skøyting
 Dagen etter derimot, på min distanse, klasisk sprint, var rullgardina helt nede... Jeg brukte lang tid på å få feste på skiene og kroppen kjentes veldig tung ut på oppvarmingen. Ettersom jeg gikk et bra renn i går hadde jeg veldig lyst til å gå for i dag også, men den drømmen ble knust veldig fort. I første bakken i prologen var jeg helt dø! Ingen krefter og ikke noe feste, bare syre. Veldig rart, har aldri hatt en sånn følelse i hele mitt liv. Det var skikkelig vondt! Men jeg klarte å karre meg i mål for det. Egentlig hadde det vært like greit å ikke gå noe mer den dagen, men jeg prøvde å tenke frem mot neste uke at jo flere heat jeg går jo mer trening og erfaring med å gå i heat får man. Så jeg stilte meg på  start i kvartfinalen med friskt mot, men også her var det samme følelsen. Litt bedre, for kunne ligge litt bak og spare krefter, men fortsatt ikke noe krefter å spa på med i de avgjørende fasene. Jeg blir nummer 3 i mitt heat, men har så bra tid at tiden er god nok som lucky looser til semi. Så jeg kommer til semifinalen på en elendig dag, men der var det bom stopp! Men jeg fikk gå noen heat og fikk en bra økt, så får håpe det bare var en dårlig dag på jobben og egentlig bare var positivt før U23VM.
Bilde etter prologen
Prøvde å holde smilet og humøret oppe før start
Det var tungt underveis i dagens sprint, noe stemte ikke
Veldig skuffa etter dagens sprint...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar