Hvem er Barbro?

NM gull 10km 2009
Jeg er ei jente som har prøvd seg i mange forskjellige idretter helt siden jeg var liten. Da jeg var 16 år og skulle begynne på vidregående måtte jeg ta det vanskelige valget om å velge mellom fotball og langrenn. Jeg valgte å flytte til Lillehammer for å starte på NTG langrenn og la med det fotballskoene på hylla. Som junior konkurrerte jeg veldig mye og hevdet meg godt i det jeg stilte opp i. Jeg drev både med langrenn, ski-orientering, sykkel-orientering og gikk rulleskikonkurranser på sommeren. Det var som andreårs junior jeg virkelig begynte å gå fort på skiene.
Gull stafett nordsik juniorlandkamp 2010


I 2011 ble jeg tatt ut til å representere Norge i Nordisk juniorlandlagskamp i Kuopio, Finland. Der reiste jeg hjem med en 5. plass individuelt og seier i stafett. Videre samme sesong gikk jeg inn til jr. NM gull over 10km klassisk og senere på vinteren vant jeg også NM sprint. Med disse resultatene fikk jeg plass på juniorlandslaget for sesongen 10/11. Dette var veldig stort og tok satsningen min til et nytt nivå.


4 x juniorverdensmester i Ski-O

Samme år blir jeg 2 x juniorverdensmester på lang- og mellom-distanse og gikk Norge inn til bronsemedalje under stafetten i jr. VM i skiorientering. Dette gjentok jeg året etter, på hjemmebane. Her tok jeg idividuelt gull på langdistanse, sølv på både sprint- og mellom-distanse og fikk æren av å gå ankeretappen på stafetten der hjeg vant kampen om gullmedaljen på oppløpet.
4 x jr.VM gull på rulleski 2011
Jeg deltok for første gang i junior VM i langrenn januar 2011 i Estiske Otepää. Her gikk jeg inn til en respektabel 10. plass under sprinten og var reserve/servicedame på de andre distansene. Dette var et mesterskap hvor jeg fikk utrolig mye erfaring rundt det å være med i et mesterskap. Sommeren samme år fikk jeg allerede bruk for denne erfaringen da jeg gikk inn 4 av 4 gull under junior VM på rulleski i Aure og Kristiandsund. Jeg har i alt deltatt i 2 jr. VM i langrenn, 3 i ski-orientering, 2 i sykkel-orientering og 1 på rulleski. Totalt har jeg 8 gull-, 4 sølv- og 4 bronse-medaljer fra de forskjellige junior VM jeg har deltatt i.

5.pl NM sprint 2012

Etter dette har det blitt mange mesterskap og mange forskjellige lag/team for min del. Som sisteårs junior, sesongen 11/12, var jeg også på juniorlandslaget og det store målet var junior VM i Erzurum, Tyrkia. Desverre gikk alt skeis. Jeg hadde medalje som mål, men måtte reise hjem med beste notering som nummer 16. Sesongen ble alikevel ikke en fiasko, ettersom jeg som junior gikk inn til 3. plass i et skandinavisk cuprenn og ble nummer 5 i NM sprinten for senior, i tillegg til at jeg ble tatt ut til WC sprinten i Drammen, vant NM gull i sprint og vant norgescupen sammenlagt for K19-20. Disse resultatene holdt desverre ikke til å komme videre inn på en seniorlandslag i skiforbundet, men i steden fikk jeg tilbud av Team Lillehammer, som var et regionlag under skiforbundet for kretsene Oppland, Hedemark og Buskerud.


WC sprint i Drammen
Sesongen 12/13 som førsteårs senior ble tøff. Fra å vinne mange renn som junior ble jeg plutselig 2-3 minutter bak vinneren i seniorklassen. Målet for sesongen var å hevede seg i U-23 klassen. Dette klarte jeg ved å bli nr 7. i U23-VM i Librec, Tsjekkia, fikk gull og bronse i U23-NM sprint og klassisk distanse, og vant U23-Norgescupen sammenlagt. Jeg ble også tatt ut til WC sprinten i Drammen for andre året på rad og var kun 2,3 sekunder fra å gå videre til kvartfinalene.


Portrettbilde TCT 2014Etter sesongen 12/13 bestemmte jeg meg for å gjøre noen endringer i treningsopplegget mitt for å ta de siste stegene opp til seniorlandslagene og for å kjempe i verdenstoppen. Våren 2013 bytter jeg klubb til Lilehammer Skiklub og blir en del av Team Coop Talent som er serniorsatsningen i klubben. Her fikk jeg tett oppfølging av trener daglig og hadde et godt støtteapparat rundt meg på Lillehammer. Jeg fikk også veldig god matching på alle øktene gjennom det store jentemiljøet i skiklubben.
Sammenlagtseier i NC rulleski 2013
sammen med Simen Østensen
Under Blinkfestivalen sommern 2013 tok jeg min første "store" seier da jeg vant den tv-sendte sprinten. Toppidrettsveka som kom uken etter fortsetter jeg å gå fort på rulleski. Jeg blir 3 på den klassiske sprinten, slår Marit Bjørgen på 200m sprint og blir nr. 4 sammenlagt. Etter NC på Rudskogen sikret jeg  sammenlagtseieren i norgescupen for senior og reiste hjem med en splitter ny BMW X1 som premie. Skisesongen startet også veldig bra der jeg både gikk WC og kom på pallen i et skandinavisk cuprenn før jul. Like etter jul fikk jeg min internasjonale debut i WC da jeg ble tatt ut til sprinten i Nove Mesto, Tsjekkia. Målet forrige sesong var sprinten U23-VM i Val Di Fiemme, Italia.  Både ski og form var på plass denne dagen, men litt høye skuldre og for dårlig taktisk gjorde at finalen slapp og jeg endte på en litt skuffende 11 plass tilslutt.


4.plass NM Team Sprint 2014
Resten av sesongen 13/14 var preget av en skade i ryggen, slik at jeg ikke fikk gått ordenltige skirenn. Heldigvis løsnet det på tampen av sesongen og jeg fikk både gå WC sprinten i Drammen og 3 mila i Kollen. I tillegg gikk jeg Lillehammer inn til 4.plass på NM teamsprinten og 14.plass på NM 3 mila i slutten av mars. Jeg har nå 8 verdenscup starter, der 1 er i utlandet og resten på nasjonalkvote.

På samling med elitelaget på Lillehammer

Resultatene i 13/14 kvalifiserte meg til og bli en del av rekrutteringslandslaget til Norges Skiforbund for den kommende sesongen. Vi var 3 jenter og 11 gutter på laget. Et proft og bra opplegg gjennom sommer og høst. Vi fikk være med elitelandslaget på 2 samlinger, på Lillehammer og til Val Senales. En fantastisk opplevelse og lærerike samlingsdøgn. Dette skulle bli sesongen hvor jeg skulle få mitt nasjonale og internasjonale gjennombrudd.Målgangen etter seieren på Beitostølen

Sesongen 2014/2015 startet på best tenkelig måte på Beitostølen. Jeg knallet til med en 8 plass på åpningsdistansen og fulgte opp med å vinne sprinten søndag. En ubeskrivelig følelse og en ny opplevelse!
Etter kanon åpningen fikk jeg mine første WC-poeng i finske Kuusamo med 15.plass på klassisk sprint. I tillegg fikk jeg 3 renn under WC på Lillehammer helgen etterpå, hvor jeg ble 20 på sprinten og fikk æren av å gå på U23-ledertrøya i verdenscupen på 5km skøyting dagen etter.


Ledertrøya i U23 verdenscupen
Skandinavsik Cup sesongen kunne ikke startet bedre når jeg tok seieren og U23NM gullet på skøytesprinten. Desverre får jeg en lengre sykdomsperiode i julen som setter meg kraftig tilbake. Jeg reiser til WC i Otepää i midten av januar uten hell, men formen kommer sigende utover januar og for første gang blir kretsmester på 10km skøyting. Siste uka i januar er det klart for NM på Røros. Her går jeg en god 10km skøyting og blir nummer 13.Gull under U23-VM Almaty, Kazakhstan
Jeg blir tatt ut til å gå alle distansene under U23VM uka etter NM hvor sprinten er det store målet. Jeg misser i semifinalen (igjen), men slår kraftig tilbake med gull på 10km skøyting og sølv på skiathlon. En jentedrøm gikk i oppfyllelse. Jeg hadde klart å bli verdensmester på ski! Resten av sesongen skraper jeg med meg en 2. plass i Skandinavisk Cup i Latvia, ellers er batteriene litt utladet og jeg får ikke til mange topp renn. Jeg får med meg en WC start i distanse i Lahti og en 4 plass i NM teamsprint på tampen av sesongen. I løpet av sesongen har jeg gått 8 WC renn, hvor 3 av dem er i utlandet.


Seier under Blink Festivalen 2015
Jeg fikk fornyet tillit på rekruttlandslaget også sesongen 2015/2016. Sommeren 2015 gikk jeg en del rulleskikonkurranser og jeg dro med meg mange fine resultater og opplevelser. Jeg vant de tv-sendte rennene 10km gateløp og sprinten under Blink Festivalen i Sandnes. Ble nummer 3 i sprinten under Toppidrettsveka og gikk inn til seier i Kirkebakken GP på Hamar. En fantastisk sommersesong kunne tyde på godt treningsarbeid gjennom sommeren. En skikkelig motivasjonsboost frem mot vinteren.


Skisesongen 2015/2016 står for tur. Hva vil denne bringe?

 

 
 NM gull sprint 2012 etter å ha staket på blanke ski

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar